Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι μοίρασαν φυλλάδια μπροστά από το δημαρχείο Κοζάνης





Συγκέντρωση υπάλληλων του Δήμου Κοζάνης ώστε να εκφράσουν την αντίθεση τους στις προθέσεις  της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο των απολύσεων τους, έγινε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κοζάνης με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ. Οι υπάλληλοι μάλιστα μοίρασαν φυλλάδια στους πολίτες της Κοζάνης κάνοντας λόγο για κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης. 
 
«Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεση μας στην συρρίκνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία επιχειρείται μετά από πολλές δεκαετίες συνεχούς διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών της. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους με τη σημερινή μας παρουσία και τονίζουμε ότι αυτές οι αλλαγές είναι καταστροφή για την αυτοδιοίκηση και την Ελληνική Περιφέρεια», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Μαλούτας.
Σε ότι αφορά τις φημολογούμενες παραιτήσεις δημάρχων ο κ. Μαλούτας τόνισε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων τάσσεται υπέρ των παραιτήσεων,  γιατί με τις επιχειρούμενες αλλαγές δεν έχει νόημα να παραμείνουμε και να υπηρετούμε αυτόν τον θεσμό. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των παραιτήσεων».  
Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Κοζάνης κ. Γιώργος Τριανταφύλλου εξέφρασε την συμπαράσταση του στην κίνηση που γίνεται από την ΚΕΔΕ λέγοντας: «είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Αύριο απεργούν οι πάντες», ενώ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων  κ. Χριστοφορίδης έκανε λόγο για υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. «Ορθός πράττει η ΚΕΔΕ και κάνει αυτές τις κινητοποιήσεις και μάλιστα θα πρέπει να τις κάνει ακόμη πιο δυνατές», είπε χαρακτηριστικά.    
Οι σύλλογοι δημοτικών υπάλληλων περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας τονίζουν με ανακοίνωση τους: 
«Ζώντας τα τελευταία χρόνια μια διαρκή υποβάθμιση της ζωής μας, σε όλα τα επίπεδα, με την κρίση στους θεσμούς να παίρνει καθημερινά νέες διαστάσεις, την οικονομική ανέχεια και την ανεργία να γίνονται συνώνυμα της καθημερινότητάς  μας, θέλουμε να απευθύνουμε ένα μήνυμα, έξω από κόμματα και παρατάξεις, σε μια προσπάθεια η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, να βάλει φραγμό στον ξύλινο λόγο των πολιτικών, στα άδικα και εξοντωτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν, με την πεποίθηση ότι, η δική μας μαζική αντίδραση θα αποτελέσει την απαρχή για την αναθεώρηση της στάσης των ανθρώπων, στα χέρια των οποίων δυστυχώς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αφήσαμε έρμαια τις ζωές μας. Μαζευόμαστε για να απαιτήσουμε το δικαίωμα να ανασάνουμε, πολίτες αυτής της πόλης  αλλά και συνάνθρωποί μας, που ένιωσαν την ανάγκη και το χρέος να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας, που καταπιέζονται εδώ και χρόνια από δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, ανεργία, φτώχια, εξαθλίωση, με επιδίωξη σώζοντας  την αξιοπρέπειά μας, να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».
       
 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/7/2013 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μαθητές. Τούτη την ώρα τα ευχολόγια περισσεύουν.
Η κοινωνία μας φτωχοποιείται  με ταχύτατους ρυθμούς, η ανεργία πλέον ξεπερνά το 30% και το κοινωνικό κράτος καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες οδηγούνται σε απόγνωση.
Νέα μέτρα προωθούνται οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. Τούτη την ώρα που μιλάμε αυτοί ξεπουλάν τον Εθνικό μας πλούτο.
Η πολιτική της συγκυβέρνησης των μνημονίων, εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας. Οι δήθεν «έκτακτες συνθήκες» που επέβαλαν τη λήψη «έκτακτων μέτρων» αποδεικνύοντας σήμερα στην πράξη περίτρανα μόνιμες, φέρνοντας νέα άγρια μέτρα για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό για το σύνολο των εργαζομένων.
Είναι πλέον επιβεβλημένη η μαζική και συνεχής συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην πλήρη ανατροπή της πολιτικής της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης θεμελιωδών κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, των μαζικών απολύσεων,  του «ξαφνικού θανάτου» οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, της διάλυσης της υγείας, της παιδείας, των Δημοτικών Υπηρεσιών.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μαθητές
Το νομοσχέδιο «σκούπα» έρχεται να προωθήσει χιλιάδες απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων στους Δήμους και στην εκπαίδευση και να νομιμοποιήσει το σχεδιασμό για το κλείσιμο νοσοκομείων, κέντρων υγείας, σχολείων και παιδικών σταθμών. Μπροστά στα ίδια μας τα μάτια βιώνουμε τη νέα σφαγή των μαζικών απολύσεων, βορά στις επιταγές της τροΐκας. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Με καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου και δημοκρατίας, με δόλιες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου «δήθεν» επείγοντα χαρακτήρα, χωρίς καμία αιτιολογία και αξιολόγηση, καρατομούν ανθρώπους και ανθρώπινες αξίες. Οι εργαζόμενοι δεν είναι νούμερα, είναι άνθρωποι.
Ρεπορτάζ: Θανάσης Τέγος 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια