Έσπασε η κακοδαιμονία για τον Μακεδονικό (Από το sait του Μακεδονικού Κοζάνης)



 Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Μακεδονικός μέσα στο Άργος που επικράτησε με 1-0 της τοπικής ομάδας. Ο Μακεδονικός με την εμφάνισή του έδειξε, ότι με αυτά τα συστατικά στο παιχνίδι του δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανέναν. Παρουσιάστηκε αποφασισμένος να σπάσει τη γκίνια και να αφήσει πίσω του τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα και τα κατάφερε παίρνοντας μια ιστορική νίκη (η πρώτη στην Δ΄ Εθνική). Έγινε ένα πολύ δυνατό αλλά καθαρό παιχνίδι κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες αφού διεξήχθη καθ' όλη τη διάρκειά του υπό συνεχή βροχή, κάνοντας το γήπεδο πολύ βαρύ, δυσκολεύοντας έτσι τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών.
Οι ποδοσφαιριστές του κ. Παπακώστα έπαιξαν πειθαρχημένα και ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους, απέφυγαν τις περιττές ενέργειες και τα πήγαν περίφημα στην ανασταλτική τους λειτουργία, η οποία τους επέτρεψε να βγουν σωστά στην κόντρα και να βρουν διαδρόμους. Ήταν μια νίκη ψυχολογίας σημαντική από πολλές απόψεις, από αυτές που σου δίνουν ταυτότητα και ώθηση, να συνεχίσεις. Στο πρώτο ημίχρονο ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε στις δύο ομάδες να δημιουργήσουν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Σε μια από αυτές ο Μακεδονικός ευτύχησε να προηγηθεί.
Στο 5 σουτ του Κατσίκα μπλοκάρει ο Σαραφιανός.
Στο 16 απ΄ευθείας κόρνερ του Τσαμτσάκη αποκρούει με υπερένταση ο Βαρυτιμίδης. Στο 44 ωραία προσπάθεια του Σαββούδη από τα αριστερά θα μπει στην περιοχή θα ανατραπεί με τον διαιτητή κ. Μαυρίδη να δείχνει αμέσως την "άσπρη βούλα". Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Μαλούτας και κάνει το 0-1 για την ομάδα του. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν τους φιλοξενούμενους. Δημιούργησαν ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι στο 77, χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν κάτι καλύτερο. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη είχαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία κι έφευγαν επικίνδυνα στην κόντρα. Στο 77 φάουλ του Βελίδη η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι. Στο 80 βολέ του Σαραφιανού, η μπάλα θα σκάσει στα νερά θ αλλάξει πορεία, θα βρει τον Βακόπουλο σε καλό σημείο, αλλά το σουτ που θα επιχειρήσει είναι άστοχο. Στο 85 δυνατό σουτ του Αποστολίδη , η μπάλα θα κολήσει στα νερά λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στο 89 ο Τσαμτσάκης από το σημείο του πέναλτι θα πιάσει σουτ άουτ. Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μαυρίδη και των βοηθών του κ. Τσαγκαλίδης,  και κα  Κουπαράνη (Πέλλας)

Γιώργος Παπακώστας: «Σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε την προσπάθεια».
Απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του παρουσιάστηκε ο προπονητής του Μακεδονικού, Γιώργος Παπακώστας, μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον Παναργειακό. «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη επί μιας δυνατής ομάδας που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Η νίκη αυτή πέρα από βαθμολογικά έχει και ψυχολογικά οφέλη. Σήμερα τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και είναι πράγματι σπουδαία ότι τα καταφέραμε παρά τις σημαντικές ατυχίες που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Σίγουρα αυτή η νίκη ήρθε στο κατάλληλο σημείο και θα αποτελέσει μια σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε την προσπάθεια γιατί ακολουθεί ένας δύσκολος δρόμος για την ομάδα μας στο φετινό πρωτάθλημα».

ΆΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Σιώμος): Σαραφιανός, Μαρκόπουλος (89’ Γιάντσος), Μουρατίδης (79’ Μαρακόζης), Ιωάννου, Ιωαννίδης Δ., Βακόπουλος, Γκαγκάνας (79’ Βασιλειάδης), Ιωαννίδης Ι., Βελίδης, Τσαμτσάκης, Μπάντζος. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Τσαμπούρης, Μαντζώλας (88’ Κουμπούρας), Μαλούτας, Σαριόγλου, Αποστολίδης (81’ Αντωνόπουλος Γρ.), Κατσίκας, Κυπίρτογλου, Σαββούδης, (60’ Νικολάου), Αργυρόπουλος, Κουτούλας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια