Να ενισχυθεί οικονομικά ο μαραθωνοδρόμος μας







ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΡΜΑΚΗ, ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ


Αίτημα προς τον πρόεδρο Κοινωνικής Συνοχής κ. Κοσματόπουλο, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά για την προετοιμασία του ο Μιχάλης Παρμάκης, απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Ευάγγελος Σημανδράκος, Περιφερειακός Σύμβουλος του συνδυασμού «Αρχή…Ζούμε Μαζί». Ο κ. Σημανδράκος στην  της επιστολή αναλυτικά αναφέρει:

«Πρόσφατα δημοσιεύματα στο τοπικό και τον εθνικό τύπο κάνανε αναφορές στον Μιχάλη Παρμάκη, έναν μεγάλο αθλητή και συντοπίτη μας. Ο Μιχάλης Παρμάκης  στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας τερμάτισε στην 1η θέση στους Έλληνες και την 9η θέση στη γενική κατάταξη.
Εκτός του ότι απέδειξε ότι είναι ένας μεγάλος αθλητής, είναι και ένας μεγάλος μαχητής της ίδιας της ζωής, αφού παρά τις οικονομικές αντιξοότητες και τη μηδαμινή στήριξη  της πολιτείας, δεν εγκατάλειψε τον πρωταθλητισμό αλλά συνέχισε απτόητος.
Ο πανελληνιονίκης μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Παρμάκης, δεν παλεύει μόνο με τον χρόνο και την κούραση αλλά και με την ανεργία που εδώ κι ενάμιση χρόνο τώρα έχει διαλύσει οικονομικά τη ζωή του, στερώντας από τον ίδιο και την οικογένεια του ακόμη και τα βασικά.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για να πάρει μέρος στο Μαραθώνιο, έφτασε στην Αθήνα από την Κοζάνη με το λεωφορείο γιατί δεν είχε χρήματα ούτε για βενζίνη. Επίσης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ανέφερε ότι: «Όταν έχεις να θρέψεις  παιδιά, κοιτάς να έχουν πρώτα αυτά φαγητό και όχι εσύ. Όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα, περιορίζουμε το δικό μας φαί. Δεν σας κρύβω ότι με άδειο στομάχι έχω προπονηθεί αρκετές φορές».
Παρακαλώ την επιτροπή κοινωνικής συνοχής να έρθει σε επαφή με τον αθλητή και να φροντίσει για τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ο αθλητής να ενισχυθεί οικονομικά με το ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες προετοιμασίας του και για τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις, που ξεκινούν τον Απρίλιο του 2013. Κλείνοντας επισημαίνεται ότι το να αγωνίζεται κάθε αθλητής σε τόσο υψηλό επίπεδο (ευρωπαϊκό - παγκόσμιο πρωτάθλημα), απαιτεί μετάβαση σε προπονητικά κέντρα του εσωτερικού ή εξωτερικού, προκειμένου να προετοιμαστεί και να διεκδικεί στόχους με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Παρακαλώ τις ενέργειές σας».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια