Αύξηση θέσεων προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα


Επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης του Αντιπερειαφερειάρχη Σάκη Κοσματόπουλου


Επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ζητώντας με κύριο αίτημα  την αναδιοργάωνση του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Κοσματόπουλος στην επιστολή του αφού παραθέτει τα προβλήματα και τις συνθήκες  της περιοχής, στο  αίτημα προς τον κ. Υπουργό, θέτει ενόψει της επικείμενης αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, να ληφθούν υπόψιν οι ειδικές συνθήκες της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας,έκταση, μεγάλος ορεινός όγκος, βαθμός επικινδυνότητας λόγω των εργοστασίων της ΔΕΗ, συνθήκες εργασίας πυροσβεστών, βιωσιμότητα περιοχής και να διατηρηθούν, αν δεν δύναται να αυξηθούν, οι θέσεις προσωπικού του Πυροσβεστικού σώματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως έχουν, αναμένοντας θετική ανταπόκριση.
Στην επιστολή ο κ. Κοσματόπουλος τονίζει: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ήδη στη 1 και 2 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποίησε ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία κορυφώνοντας έτσι μια σειρά κινητοποιήσεων από αρχές Σεπτεμβρίου 2012 λόγω των πρόσθετων περικοπών (μισθολόγιο, απώλειες αποδοχών, φόροι – εισφορές σε συνδυασμό με την εντεινόμενη ακρίβεια που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών) στους ενστόλους με κύρια στόχευση την άρση των αδικιών και της άνισης μεταχείρισης έναντι του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα.
Πέραν των ανωτέρω προβλημάτων όμως που θέτουν σε κίνδυνο τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για τη σωστή άσκηση του λειτουργήματός τους, λόγω της επικείμενης αναδιοργάνωσης του πυροσβεστικού σώματος είναι πλέον σίγουρο ότι θα ακολουθήσει και σημαντική μείωση του προσωπικού ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα.
Ειδικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο αριθμός των πυροσβεστών ανάλογα με την έκτασή της, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τα εργοστάσια της ΔΕΗ   και το μεγάλο οδικό δίκτυο της Εγνατίας οδού, με τις σήραγγες και τις γέφυρες, τους κάθετους άξονες σύνδεσης με τις χώρες του εξωτερικού το επαρχιακό οδικό δίκτυο    και τους παράγοντες που εν γένει αυξάνουν το βαθμό επικινδυνότητας της περιοχής, είναι εξαιρετικά χαμηλός με το δεδομένο ότι υπάρχουν 400 πυροσβέστες (250 μόνιμοι και 150 πενταετής). Εφόσον καταργηθούν και κατά τόπον μονάδες χωρίς την ταυτόχρονη αναβάθμιση των κεντρικών υπηρεσιών τους είναι πλέον  βέβαιο ότι σημαντικός αριθμός προσωπικού θα μετακινηθεί εκτός Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, γεγονός που συνεπάγεται την αποδυνάμωση του σώματος στην περιοχή και την διακύβευση της ασφάλειας των πολιτών, των βιομηχανικών μονάδων και του φυσικού πλούτου της Περιφέρειας.
Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 773/29-10-2012 έγγραφό της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας αιτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να στηρίξει την προσπάθειά της, ούτως ώστε να μην μειωθούν οι θέσεις του πυροσβεστικού προσωπικού στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, γεγονός το οποίο θα έχει ως  με αποτέλεσμα την ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίες εδρεύουν στην Περιφερείας μας.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια